Cum se gătesc creveții

 


Azi va prezint una din retetele cu creveti pe care o gatesc cel mai des si de aici puteti mai departe improviza niste paste cu creveti si sos de smantana, merg minunat si cu orez sau simplu cu niste paine proaspata. Am gatit reteta la cateva ateliere culinare si a fost primita numai cu laude, deci este testata pe multa lume nu numai pe cei de-a casei.



Acesta reteta de creveti cu sos alb este foarte rapida si simpla, cel mai complicat este sa gasiti crevetii la un pret decent, de preferat si curatati. Eu de obicei cumpar creveti congelati vrac, la kg, le decongelez si gatesc repede. Dar cand am chef de fineturi ma joc si cu cei proaspeti, curatati chiar de noi si neaparat cumparati din magazine cu livrare permanenta.



Pentru mai multe retete video inscrie-te pe canalul nostru Youtube!

ingrediente

Creveti curatati

1 kg

curatati si scursi bine de apa, daca sunt congelati le decongelati dinainte

Smantana dulce pentru gatit -25-32%

300 ml

Vin alb demisec

100 ml

Ceapa

1 buc

Usturoi(catei)

2 buc

Patrunjel verde

1 buc

adica 1 legatura

Piper negru macinat

0.25 lingurite

Sare

1 lingurite

Unt

30 g

Ulei de masline

50 ml

pasi de urmat

Pas 1

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

De data aceasta am avut creveti cumparati congelati, asa ca i-am decongelat, spalat si neaparat se scurg bine de apa.


Daca aveti creveti proaspeti, le curatati, spalati si la fel scurgeti bine de apa.


Pas 2

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Curatati si spalati ceapa, usturoiul si patrunjelul.


Pas 3

Creveti cu sos alb, vin si usturoi -

Folositi pentru reteta un vin alb demisec, eu am avut vinul Sauvignon-Blanc de la Crama Ceptura.


Pas 4

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Ca sa mearga treaba mai relaxat puteti si sa degustati din el :)




Pas 5

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Acum ne apucam de treaba efectiv, tocati marunt ceapa si usturoiul, le puneti separat, nu se vor gati impreuna.


Pas 6

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Bineinteles si niste patrunjel tocat, pentru aroma si culoare.


Pas 7

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Intr-o tigaie incalziti bine untul cu uleiul de masline.


Pas 8

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Adaugati ceapa tocata, amestecati si lasati sa se rumeneasca usor.


Pas 9

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Apoi puneti usturoiul, amestecati si lasati la calit 1 minut, nu mai mult!


Pas 10

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Acum adaugati crevetii, le gatiti 5 minute la foc iute si amestecati periodic in ei.


Pas 11

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Turnati vinul, amestecati si mai lasati 5 minute la foc mare.


Pas 12

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Dupa acest timp turnati smantana dulce, amestecati si mai gatiti 5 minute.


Pas 13

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Potriviti de sare si piper dupa gust, puneti patrunjelul tocat si este gata mancarea.


Pas 14

Creveti cu sos alb, vin si usturoi - 

Se pot servi simpli cu niste painica proaspata, sau cu paste, orez, couscous, etc.


Pofta Buna!

Comentarii